HINNASTO

Palveluseteli on vaihtoehto kunnan itsensä tuottamalle kotipalvelulle ja omaishoidon sijaispalvelulle. Se tarkoittaa kunnan sitoumusta maksaa yksityisestä palvelusta tietty osuus kustannuksistasi. Palvelusetelillä voit ostaa yksityisen palvelutuottajan palveluita sinulle myönnettyä henkilökohtaista hoitoa ja huolenpitoa varten. Palvelusetelin avulla voit itse, omaisen tai kotihoidon ohjaajan avulla valita yksityisen palveluntuottajan.

Kunnan kotipalveluohjaaja tai omaishoidononohjaaja päättää palvelusetelin myöntämisestä harkinnanvaraisesti. Kotipalvelun palvelusetelin arvo riippuu tuloistasi kun taas omaishoidon palvelusetelin arvo on sama kaikille asiakkaille. Asiakas maksaa itse palvelusetelin ja palvelutuottajan laskuttaman erotuksen. Palvelusetelistä saat lisätietoja omalta terveysasemaltasi, alueesi kotihoidon ohjaajalta tai sosiaalivirastosta.


 

Asiakkaamme voivat tehdä ostamastaan kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä kotitalousvähennyksen verotuksessa. Vähennyksen saa myös vanhemmilleen tai isovanhemmilleen ostamastaan palvelusta.Tämä ei koske sairasvakuutuslain mukaista kotisairaanhoitoa, josta asiakkaalla on mahdollisuus Kela-korvaukseen lääkärin lähetteellä.

Vuonna 2018 kotitalousvähennyksen määrä on 50 % ja enimmäismäärä on 2 400 € / henkilö (omavastuu on 100 €). Verovähennyksen voi hakea veroehdotuksen yhteydessä tulevalla lomakkeella tai hakemalla vähennyksen etukäteen ottamalla yhteyttä verovirastoon puh. 029 497 000/verokortit.

Tämä ei koske sairasvakuutuslain mukaista kotisairaanhoitoa, josta asiakkaalla on mahdollisuus Kela-korvaukseen lääkärin lähetteellä.